Over AC Webdesign

De eerste websites

Vrijwel direct toen ik de beschikking kreeg over internet, in 1996, begon ik met het maken van websites. Internet stond nog in de kinderschoenen en ik vond het een interessant medium om informatie over te brengen. Mijn eerste sites zijn dan ook ontstaan vanuit interesses waar ik anderen meer over wilde vertellen, maar niet lang daarna begon ik ook, eerst nog hobbymatig, met het maken van websites in opdracht. Toen maakte ik mijn sites nog in html, het waren statische sites zoals je nu niet meer zo veel tegenkomt.
Toen dynamische sites, gemaakt met een contentmanagementsysteem (CMS), hun intrede deden ben ik me daar ook mee bezig gaan houden. Ik heb veel sites gemaakt in Joomla, maar ben daarna overgestapt op WordPress. Tegenwoordig maak ik de meeste sites in WordPress, maar ik kan ook met andere CMS-en en html-sites overweg.

Motivatie

Waarom vind ik het zo leuk om websites te maken? In mijn bibliotheek- en archiefachtergrond speelt het overdragen van informatie een belangrijke rol. Daarnaast heb ik een opleiding tot grafisch vormgever gevolgd. Met het maken van websites kan ik beide interesse gebieden combineren. Welke informatie wil je delen, hoe doe je dat en hoe zorg je dat het er mooi uitziet, zo dat je een website maakt die de sfeer van het bedrijf of de organisatie uitstraalt.

Ik vind het belangrijk om mee te denken met de klant om een mooie functionele site te maken waar zowel de klant als de bezoekers van de site tevreden over zijn.

ZZP-er

Tegenwoordig werk ik als zzp-er. In tegenstelling tot een groot webdesignbureau zijn de lijnen kort, er is één contactpersoon (dat ben ik) en bent u zeker geen nummer. Ik geef graag advies en wil u graag helpen met uw website.

Een aantal van mijn eerste sites