Meer over WordPress

WordPressWat is WordPress?

WordPress (ook wel afgekort tot WP) is een CMS waarmee je een website kan maken en onderhouden. Het is open-source, dat wil zeggen dat de broncode openbaar en vrij te gebruiken is. Wereldwijd zijn er veel mensen die voor WP theme’s en plug-ins maken en beschikbaar stellen voor andere gebruikers. Overigens zijn niet alle theme’s en plug-ins gratis te gebruiken.

Zo’n 27% van de websites zijn gemaakt in WP, van hobbymatige blogs tot grote nieuwssites.

Waarom WordPress?

Ik maak tegenwoordig veel gebruik van WP omdat het gebruiksvriendelijk, zoekmachinevriendelijk en responsive is. Omdat veel mensen er gebruik van maken is er ook veel ondersteuning op internet te vinden. WP is in te zetten voor veel verschillende soorten websites, van eenvoudige sites tot webshops.

Technische vereisten

WP maakt gebruik van een database om instellingen en artikelen etc. op te slaan. Bij het kiezen van webruimte is het van belang dat je de beschikking hebt over een database (meestal MySQL) en dat de hosting voldoet aan de minimale eisen voor WP. De meeste hosting-providers voldoen hier tegenwoordig wel aan. De minimale eisen zijn te vinden op WordPress.org.