Facebookpagina maken voor je bedrijf

Facebookpagina voor je bedrijfVeel bedrijven hebben een pagina op Facebook. Maar hoe maak je zo’n Facebookpagina?

Uitleg: Facebookprofielen, -pagina’s en -groepen

Eerst een korte uitleg. Je hebt Facebook-profielen, deze zijn voor personen. Facebook-groepen zijn voor mensen met eenzelfde interesse, het is een soort ontmoetingsplaats waar mensen informatie uit kunnen wisselen over het onderwerp waar de groep over gaat. Dan zijn er nog Facebook-pagina’s, dit zijn officiële pagina’s voor bedrijven, merken en publieke figuren. Een pagina kan alleen aangemaakt worden door een officiële vertegenwoordiger.

Er zijn bedrijven en organisaties die een profiel gebruiken voor hun bedrijf. Dit is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Facebook. Het is niet toegestaan als je met een profiel iets anders voorstelt dan jezelf. Voor een bedrijf moet je dus een pagina aanmaken.

Facebookpagina aanmaken

Je kunt een Facebookpagina aanmaken door, als je met je eigen profiel ingelogd bent, in de linkerbalk onder het kopje ‘Maken’ te kiezen voor ‘Pagina’.  Vervolgens kies je voor een paginatype. Daarna kies je een categorie en vul je de andere gevraagde gegevens in. Klik op ‘Aan de slag’ en je pagina is klaar.

Inrichten Facebookpagina

Nu kan je de Facebookpagina inrichten met een profielfoto (minimaal 180×180 pixels) en een omslagfoto (minimaal 399×150 pixels). Ook kan je basisinformatie toevoegen, zoals de URL van je website en links naar andere sociale media. Voor meer informatie kan je deze help-pagina van Facebook bekijken.

En vergeet ook niet je Facebookpagina te promoten door een link te plaatsen op je eigen website.